Haber

İstanbul’daki FETÖ soruşturmasında örgütün yeni yapılanması deşifre oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yeni yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede, terör örgütünün mevcut yapılanmasına ilişkin detaylar yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 272 sayfalık iddianamede FETÖ’nün kuruluşu, yapısı ve faaliyetleri anlatıldı.

İlgili Makaleler

15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan gelişmeler ve son dönemde terör örgütü yönetiminde yaşanan bölünme tartışmalarına karşı Türkiye’de taban toplamak amacıyla FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in “Her şehre bir peygamber, her şehre bir sahabe” sözleriyle yeni açıklama geldi. dışarıdaki her aileye bir koğuş ve bir melek” şeklinde bir yeniden yapılanmaya gittiği kaydedildi.

Örgütün aldığı ağır hasarı onarmak ve yeniden taban oluşturmak için kolları sıvadığı belirtilen iddianamede, mevcut yapılanmanın kurban cemaati, öğrenci yapılanması, cezaevi-kurban-kurban aileleri yapılanması, mali yapı, görünmeyen (hayalet) yapı, fedai küme, ibn-i erkam küme, baş büyükler. Kümelerden oluştukları ve meşhur internet oyunu üzerinden mesajlaştıkları söylendi.

İddianamede, FETÖ’ye karşı faaliyet yürüten şahısların deşifresi sırasında örgüt mensupları arasında her şeyin yoluna gireceği beklentisinin yerini umutsuzluğa bıraktığı, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak için üs aradıkları, cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelere maddi destek sağlayarak moral ve motivasyonlarını artırmaya çalıştıkları öğrenildi.

İddianamede, örgüt üyelerinin çocuklarının anne babalarından farklı olmalarının psikolojilerini olumsuz etkilediği, bu nedenle anne babalarının örgütsel faaliyetlerden uzak durmasını istedikleri belirtildi.

Her etkinlik için farklı bir terim kullanılmıştır.

İddianamede, örgütün ikametgahından uzakta, evli olmayan birkaç kişinin yaşadığı konutlar için “spor evleri” tabirini yurt dışına gitmek anlamında “yüzme kursuna gitmek”, “kurs yapmak” anlamında kullandıkları belirtildi. yurt dışına çıkmak amacıyla harcanması planlanan paranın bedeli” olarak belirlendi.

İddianamede, örgütün mevcut faaliyetleri kapsamında aktif ve pasif kişi sayılarının güncellenerek bir tablo oluşturulduğu vurgulanırken, örgütle bağlantısı olan ancak örgütle bağlantısı kopan kişilerin de suç duyurusunda bulunduğu vurgulandı. geçmiş yeniden kazanılmaya çalışılmıştır.

İddianamede, coğrafi bölgelere göre ayrılan bölgesel yapılanmaların ve o bölgedeki ünite öğretmenliği teşkilatından sorumluların irtibat halinde olması istendiği, sanıkların denetimin artırılması amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenmesinin istendiği belirtildi. FETÖ’cülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası

Terör örgütünün yeni il yapılanmasında faaliyet gösteren bazı firarilerin takip edilmemek için bisiklet kullandıkları, ters şeritleri, ara sokakları ve tek yönlü yolları tercih ettikleri vurgulanan iddianamede, yönlendirme fonu oluşturan örgütün örgütten kaçtığı anlatıldı. bunu üyelerin motivasyonu için kullandı.

Yeni öğrenciler için “sebze” ve “meyve” kodları

İddianamede, “Viber” adlı uygulama üzerinden iletişim kuran örgüt üyelerinin deşifre olmasın diye şifreli konuştukları, toplayıp dağıttıkları paraları sondan iki sıfırla söyledikleri, FETÖ’cülerin, kişinin kendi ili veya bölgesinin bulunduğu bölge ve il, “işyeri”, ili veya ili yerine “komşu” olduğu ifade edildi. Grup liderine “usta”, ilçe grup liderine “kalfa”, küme başkanına “kalfa” ve üyeye “çırak” dedikleri kaydedildi.

İddianamede, örgüt üyelerinin geçmişte örgütle ilişkisi olan öğrenciler için “meyve”, şu anda yurtta kalan veya örgütü tanımayan öğrenciler için “sebze” kodunu kullandıkları belirtildi. , ancak şu anda ikamet eden veya kurumu tanımayan öğrenciler arasındadır.

6’sı tutuklu 11 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce onandı.

haber-mut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu