Ekonomi

Tek duyuruyla TRX’in değeri FTX’te uçtu

Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçmesinin akabinde, Tron ağının kurucusu ve ayrıyeten Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü elçisi olan Justin Sun attığı tweet’te, “FTX platformu üzerinde TRX, BTT, JST, SUN ve HT varlığı bulunanların arkasında durmak için, FTX ile birlikte bir çözüm arayışı içerisindeyiz” dedi.

Çözüm hakkında rastgele bir ayrıntı belirtmeyen tweet, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından retweet’lendi.

Açıklamanın akabinde, Tron ağının kripto parası olan TRX’in bedeli, FTX platformu üzerinde anlık olarak yaklaşık 7 sentten 2,4 dolara yükselirken, Binance üzere öbür büyük platformlarda bu boyutta bir artış yaşanmadı. TRX’e ek olarak, Tron ağı üzerindeki BTT, Sun ve JST üzere tokenlar da FTX platformuna özel bir artış gösterdi.

Artışın bir manipülasyon değil, kullanıcıların FTX üzerindeki varlıklarının Tron kurucusu Justin Sun tarafından büsbütün karşılanacağı tarafındaki umudunun bir işareti olduğu düşünülüyor.

FTX’in çöküşü

Sam Bankman-Fried’in, kripto varlık alım satım platformu FTX’in uygun durumunda olduğunu belirtmesinden günler sonra, platformun likidite problemleri yaşadığının ortaya çıkması ile kripto sanayisi sarsılmıştı. Bankman-Fried, Binance CEO’su Changpeng Zhao ile bir mutabakata vardığını duyurmuş, Zhao da mutabakatın platformun satışını içerdiğini ancak bağlayıcı olmadığını açıklamıştı. Daha sonra ise Binance’in mutabakattan vazgeçtiği duyurulmuştu.

Binance’in mutabakattan vazgeçtiğini duyurmasının akabinde, ABD Adalet Bakanlığı, SEC ve CFTO’yu içeren birçok kurum, FTX hakkında soruşturma başlattıklarının yahut mevcut soruşturmalarını genişlettiklerinin işaretini verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu