Haber

Nevşin Mengü’den muhalefete tepki: Eşek gibi gidip size oy vermek zorunda mıyız?

Türkiye yerel seçimlere odaklanmış durumda…

Genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından muhalefette tartışmalar sürüyor.

Mayıs ayında büyük bir yenilgiye uğrayan muhalefet, parti içi çabaların yanı sıra Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde de ittifak krizi yaşıyor.

CHP ile Düzgün Parti arasında ittifak krizi

CHP ve Yeterli Parti ortasında yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağının tespiti yönünde herhangi bir adım atılmazken, Düzgün Parti cephesinde “Kendi adaylarımızla girelim” düşüncesi hakim.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı nedeniyle seçimin kaybedildiğini söyleyen Uygun Partililer ise CHP ile olası bir ittifakın kendilerine yeniden kaybettireceğini düşünüyor.

Tepkiler gelmekten asla vazgeçmiyor

Birbirlerine ağır suçlamalarda bulunan muhalefet cephesine başta vatandaşlar olmak üzere tüm muhalefet kesimlerinden de tepkiler yükseliyor.

Bu şekilde tepki gösterenlerden biri de gazeteci Nevşin Mengü’dür.

Oylarını “eşek” görenleri benzetti

Kendi YouTube kanalında yayınlanan programda konuşan Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in vatandaşların oylarını çocuk oyuncağı olarak görmesine sert tepki gösterdi.

“Eşek gibi gidip sana oy vermek zorunda mıyız?”

Mengü’nün yansımasında, “Bırakın bütün bunlar gerçekleşsin, sonra gidip oy verelim. Eşek gibi gidip size oy vermek zorunda mıyız? söz konusu.

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu memnun etmek zorunda değiller”

Nevşin Mengü yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Seçimden sonra çıkanlardan 6’lı masa toplantılarında hiçbir şey yapmadıklarını anlıyoruz. Ortaya geldiler, çorak mısır yediler, ayran içtiler. Meral Akşener’e söylüyorum. Kılıçdaroğlu kazanamayacak adaysa neden 1-2 yıl önce bana söylemediniz? Bütün bunlar ortaya çıktıktan sonra bu ülkenin seçmeni eşek mi oldu? AK Parti’yi istemeyen seçmenin bir araya gelerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu her zaman sevindirmesine gerek yok. Bu insanlar her zaman kızılcık şurubu içip kan mı kusacaklar? Peki nedir bu? Bu bir hesap olabilir mi? Hiçbir şey olmamış gibi yeniden ortaya çıkacaksın. Bu seçmen eşek gibi gidip size mi oy verecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu